Haluaisitko kissan eläinsuojeluyhdistykseltä?

Lue tämä ennen yhteydenottoa.

SEY Loimaa ry:llä ei ole toimitiloja, vaan kotia etsivät kissat ovat sijaiskodeissa.

Ennen eläimen luovuttamista uuteen kotiin tehdään eläinsuojeluneuvojan tai muun yhdistyksen edustajan toimesta kotikäynti, jolla varmistetaan kodin sopivuus ja käydään läpi eläimen hoitoon liittyviä asioita.

Kissasta peritään luovutusmaksu, joka osaltaan kattaa eläimen hoidosta aiheutuneita kustannuksia (130 euroa).

Kissasta laaditaan luovutussopimus, jonka ehdot ovat seuraavat:

1. Mikäli eläin ei ole sterilisoitu/ kastroitu luovutushetkellä, se tulee toimittaa toimenpiteeseen heti kun eläimen koko, ikä ja kunto sen sallii. ( 4-8 kk, > 2kg) . Yhdistyksen luovuttamilla eläimillä EI saa teettää pentuja.

2. Eläimen vastaanottaja sitoutuu hoitamaan luovutettua eläintä eläinsuojelulain ja –asetusten mukaan tunnollisesti ja ottamaan heti yhteyttä eläinlääkäriin, mikäli eläin sairastuu. Sairas tai loukkaantunut eläin vaatii aina hoitoa.

3. Eläimen vastaanottaja sitoutuu huolehtimaan säännöllisistä loishäädöistä, rokotuksista sekä lääkärintarkastuksista. Vastaanottaja vastaa itse kaikista eläimen hoitokuluista.

4. Vastaanottaja huolehtii, että eläin ei pääse karkaamaan tai putoamaan ikkunoista tai parvekkeelta. 

5. Taajamassa asuva kissa saa ulkoilla vain valjaissa tai sille rakennetussa ulkotarhassa.

6. Mikäli vastaanottajalla on muita eläimiä kotonaan, sitoutuu hän hoitamaan niiden rokotukset kuntoon ennen uuden eläimen kotiin tuloa.

7. Eläintä ei saa lopettaa ilman eläinsuojelullista perustetta. Ennen eläimen lopetusta vastaanottajan on oltava yhteydessä eläinsuojeluyhdistykseen. Katoamisesta tai kuolemasta on välitettömästi ilmoitettava eläinsuojeluyhdistykselle.

8. Sirun saaneen eläimen tunnistustiedot ja vastaanottajan yhteystiedot kirjataan Turvasiru.fi -rekisteriin. Tietojen ylläpitämisestä vastaa SEY Loimaa ry. Vastaanottaja sitoutuu ilmoittamaan yhteystietojen muutoksista eläinsuojeluyhdistykselle.

9. Eläintä ei saa luovuttaa eteenpäin ilman SEY Loimaa ry:n edustajan lupaa.

10. Mikäli vastaanottaja ei pysty pitämään eläintä, hän sitoutuu ilmoittamaan asiasta välittömästi eläinsuojeluyhdistykselle. Vastaanottaja vastaa eläimestä ja hoitokuluista, kunnes yhdistys löytää eläimelle uuden kodin.

11. Hankintamaksua ei palauteta, vaikka eläin joutuisi myöhemmin vaihtamaan kotia. (2 viikon koeaika).

12. Eläinsuojeluvalvojalla tai eläinsuojeluyhdistyksen edustajalla on oikeus tiedustella luovutetun eläimen vointia ja tarvittaessa suorittaa kotikäynti erikseen sovittuna ajankohtana. 

13. Mikäli käy ilmi, että eläintä kohdellaan huonosti, on syytä epäillä päihteiden väärinkäyttöä ja/tai tämän sopimuksen ehtoja on muutoin rikottu, eläinsuojeluyhdistyksellä on oikeus ottaa eläin välittömästi takaisin ilman erillistä korvausta ja tämä sopimus katsotaan purkautuneeksi. Sopimuksen purkauduttua eläimen täysi omistusoikeus siirtyy takaisin SEY Loimaa ry:lle. Eläin tulee viipymättä luovuttaa yhdistykselle.

Mikäli haluat tarjota kodin kissalle, lähetä sähköpostia osoitteeseen: seyloimaa.kodittomat@gmail.com

Jätä yhteystietosi ja kerro millaisen kodin voisit kissalle tarjota (perheenjäsenet, muut lemmikit, kissan tuleva elinympäristö, ulkoilu jne.).

Sey Loimaa ry. – Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry:n jäsenyhdistys